Thu 8.7.
22-Pistepirkko

Lounaispuisto, kello 21.00

22-Pistepirkko nauttii vaihtoehtorockin piirissä suurta arvostusta. Kulttiyhtyettä onkin nimitetty Suomen autotallirockin kummisedäksi. Puistojuhlien torstaina on tarjolla harvinainen mahdollisuus nähdä pitkältä tauolta palannut yhtye livenä!

22-Pistepirkon Asko Keränen, olette palanneet keikkailemaan tauon jälkeen. Miten yhdessä soittaminen on paluun jälkeen sujunut?

Aika hyvin. Tauko kesti vajaat viisi vuotta. Tauon aikana jokainen on mennyt vähän itseensä ja on nykyään hauskempi tyyppi. Ei tule niin paljon riitaa. Olemme kasvaneet ihmisinä! Tauko teki meille hyvää.

Millainen dynamiikka bändissänne vallitsee?

Kaikilla on oma tonttinsa, ja jokainen on jossakin asiassa paras. Jokaisella on äänivalta, ja muut antavat tilaa, jos jollakin on idea, jota haluaa viedä eteenpäin. Se on demokratia. Ja sen takia olemme hidas bändi, että asioista päätetään yhdessä.

Onko teiltä tulossa uutta musiikkia?

Olen tälläkin hetkellä meidän studiolla, missä demoillaan meidän uusia kappaleita. Syksyllä olisi tarkoitus nauhoittaa ne. En osaa vielä sanoa, millaisia lauluista tulee. Täytyy katsoa, mihin suuntaan ne haluavat mennä.

Puistojuhlien etkoilla nähdään Mika Taanilan ohjaamia 22-Pistepirkkojen musiikkivideoita. Sinä ja Taanila olette etkoilla puhumassa videoista. Mitä on luvassa?

Me ollaan Taanilan Mikan kanssa tehty Pistepirkko-videot melkein aina yhdessä. Minä olen ollut bändistä se ihminen, joka on ollut mukana videokuvioissa. Osa videoista on yksinkertaisia yhden oton pätkiä, osa tarinamuotoisia ja osa kollaaseja, joihin on kerätty hulluna roinaa. Mikalla on hieno vainu found footageen, löydetyn vanhan filmimateriaalin yhdistelyyn. Aiomme käydä läpi meidän arkistot, jos löytäisimme myös jotain hassuja kokeiluja tai demoja.

Ympäristökysymys: Jyväskylän Kesän teema on tänä vuonna ympäristö. Mitä ympäristö sinulle merkitsee?

Ilman kasveja ja aurinkoa ei olisi meitä. Tämä ei ole meidän maapallo, tämä on kasvien ja auringon ja eläinten maapallo. Me ollaan täällä röyhkeitä vieraita, jotka munasivat tämän jutun. Meidän laji ei osaa olla harmoniassa muiden kanssa. Siksi meille käy huonosti.