Info

Info

Heinäkuussa Lounaispuisto muuttuu kahden
päivän ajaksi tunnelmalliseksi festivaalialueeksi:
Hyvää seuraa, ruokaa ja juomaa sekä
tietenkin upea artistikattaus.

TORSTAI 8.7.

KLO 17.00 PORTIT AUKEAVAT
KLO 17.40 RÄJÄYTTÄJÄT
KLO 19.30 LITKU KLEMETTI*
KLO 21.00 22-PISTEPIRKKO
KLO 23.00 RUUSUT
KLO 00.30 PORTIT SULKEUTUVAT

PERJANTAI 9.7.

KLO 17.00 PORTIT AUKEAVAT
KLO 18.00 MUUAN MIES
KLO 19.30 STEPA & HEIMO ILMAN MENNEISYYTTÄ
KLO 21.15 LAURI HAAV
KLO 22.45 SOFA
KLO 24.00 GETTOMASA
KLO 01.30 PORTIT SULKEUTUVAT

 

*Jesse Markin on joutunut perumaan esiintymisensä bändin aikataulusyistä johtuen. Jesse Markinia paikkaa torstaina Litku Klemetti. Pahoittelemme muutoksesta aiheutuvaa mahdollista harmia.

FESTIVAALIALUE

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa osoitteessa Minna Canthin katu 11, 40100. Tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto on tunnettu juhlapuisto jo 1880-luvulta lähtien.

RAVINTOLAT JA IKÄRAJA

Lounaispuiston tapahtuma-alueella on ravintoloita, joissa voit nauttia virkistäviä virvokkeita sekä monenlaista syötävää ja naposteltavaa. Puistojuhlien herkullisista ravintolapalveluista vastaavat taiteelliseen ruokaan sekä ruokataiteesen erikoistunut Art Catering ja Jyväskylän yläkaupungin ravintolahelmi Sohwi.

Puistojuhlissa pääset nauttimaan modernista ja herkullisesta street foodista. Makean nälkään on tarjolla mm. Art Gelaton yllätyksellisisiä ja maukkaita jäätelöitä sekä sorbetteja. Jyväskyläläinen Art Gelato on pieni jäätelöyhtiö, joka tekee suussa sulavaa gelato-jäätelöä käsin. Pienpanimoista Puistojuhlilla ovat mukana jyväskyläläinen Päijänteen rannoilla syntynyt Aalto Panimo sekä Hangaround & Nobody Brewing, joka on kiertolaispanimo Jyväskylästä.

Puistojuhlien VIP-alueella on tarjolla kolmen laadukas kolmen ruokalajin menu. Lue lisää VIP-ruokailusta kohdasta VIP-liput.

Puistojuhliin pääsevät tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös alle 18-vuotiaat. Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien ikärajattomalle alueelle. Muu festivaalialue on anniskelualuetta, ja sen ikäraja on 18 vuotta. Valmistaudu todistamaan ikäsi tapahtumaportilla.

ALUEOHJELMA

Puistojuhlien ikärajaton alue on samalla aivan kaikille festarivieraille tarkoitettu alueohjelman keskipiste. Torstaina alueen valtaa alakulttuuritalo Mäkitorppa, ja levyt valikoi Salmelan Muovisorvaamo. Perjantaina ikärajaton alue muuntautuu kulttuuriyhdistys TUFF!:n Hip Hop Loungeksi. Loungessa voi kokeilla ohjattua graffitien sketsailua ja katutanssia tai syventyä Hip hop -kirjaston lukunurkkaukseen. DJ-musiikista vastaavat R2ISDJ2, Soul Valpio, Slyrre äS, Kermareisi ja I-Spin.

LIPUT

 • 2 päivää 64 € (peruslippu) / 48 € (eläkeläinen/työtön/opiskelija/varushenkilö/alle 18 v)
 • 1 päivä 36 € (peruslippu) / 28 € (eläkeläinen/työtön/opiskelija/varushenkilö/alle 18 v)
 • 1 päivä, VIP 69 €

Puistojuhlien lippuja myydään Puistojuhlien verkkosivuilla ja Lippupisteen toimipisteissä sekä R-kioskeissa kautta maan. Festivaaliviikolla Puistojuhlien lippuja myydään Jyväskylän Kesän lippumyymälässä, joka palvelee 7.–13.7. kello 12–18 osoitteessa Seminaarinkatu 13 (Kulttuuritalo Villa Rana).

Myymme Puistojuhliin lippuja rajatun määrän. Suosittelemme lipun ostamista etukäteen tai verkosta. Ovilipunmyynnissä käy maksuvälineenä vain korttimaksu sekä kulttuuriseteleistä SmartumPay, ePassi ja Eazybreak. Lipunmyynti päättyy perjantaina 9.7. klo 23:59.

Puistojuhlien verkkokaupassa maksuvälineenä arvoseteleistä käyvät Smartum ja EazyBreak. Useimmat arvosetelit käyvät maksuvälineenä Lippupisteen myyntipisteissä. Arvoseteliä ei voi käyttää Lippupisteen verkkokaupassa. R-kioskit ottavat maksuvälineenä vastaan seuraavat sähköiset maksuvälineet: Smartum Saldo Mobiili, Ticket Mind&Body, Ticket Duo, Edenred, Eazybreak ja ePassi. SmartumPay, ePassi ja Eazybreak ovat käytössä Jyväskylän Kesän lippumyymälässä ja Puistojuhlien ovimyynnissä.

Pääsylippuja ei lunasteta takaisin. Muutokset ovat mahdollisia. Mikäli festivaali joudutaan perumaan, ostetuista lipuista hyvitetään lipun hinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Varaudu todistamaan oikeutesi alennushintaiseen lippuun festivaalin tapahtumaportilla.

⭐ VIP-LIPUT

Festarielämykseensä erityistä mukavuutta kaipaaville on Puistojuhliin myynnissä VIP-liput. Lipun hintaan sisältyy laadukas ruokailu ja pääsy VIP-asiakkaille tarkoitettuun loungeen, jonka asiakkaita palvelee oma ravintola. Puistojuhlien VIP-liput ovat myynnissä vain Jyväskylän Kesän verkkokaupassa.

VIP-ALUEEN MENU

Alkuruoka

Maa-artisokka & Omena
Kutinlahden tilan maa-artisokkaa, omenaa ja Jukolan cheddaria (L,G)

Pääruoka

Limusiinihärkä & varhaiskasvista
Glaseerattua Lehtolan tilan limusiinihärkää, versosalaatti (L,G)

Parsa & Varhaiskasvista
Grillattua parsaa, yrttimehustettuja varhaiskasviksia (L, G)

Jälkiruoka

Mansikka & Koivu
Mehustettua mansikkaa, marenkia ja koivunlehtijäätelöä (L,G)

VIP-alueen ruoka tarjoillaan lautasannoksina. Juomat eivät sisälly VIP-lipun hintaan. VIP-lipun ostaneiden on mahdollista ostaa juomia ennakkoon.

MAJOITU

Puistojuhlien vieraat majoittuvat Urban Hotel Versossa tai Finlandia Hotelli Albassa etuhintaan!

Majoitu Versossa

Hotelli Verso on moderni urbaanihotelli vahvoilla perinteillä ja ensiluokkalaisella osaamisella. Kaupungin parhaalla paikalla sijaitseva hotelli on ainutlaatuinen yhdistelmä kaupungin sykettä ja inhimillisiä kohtaamisia – persoonallisuutta ja paikallisuutta.

Tarjoamme 8.–10.7. Urban Hotel Verson kanssa festivaalipaketin Puistojuhliin hintaan 250 € kahdelta per yö tai 163 € yhdeltä per yö.

Puistojuhlat-majoituspaketti sisältää:

 • Yöpymisen standard-huoneessa Urban Hotel Versossa
 • Kolmen ruokalajin illallisen Verso Baari & Keittiössä
 • Yhden päivän lipun Puistojuhliin

Festivaalipaketti on varattavissa 7.7. klo 12:00 asti verkosta koodilla PUISTO21 tai suoraan vastaanotosta info@hotelliverso.fi tai 014-333 999.

Varaa Puistojuhlat-paketti tästä

Haluatko varata pelkän majoituksen? Koodilla JKLKESÄ majoitut Urban Hotel Versossa etuhintaan 106€/1hh ja 119€/2hh per yö 7.–13.7.

Varaa majoitus Versoon tästä

MAJOITU ALBASSA

Viihtyisä Finlandia Hotelli Alba sijaitsee upealla paikalla aivan Jyväsjärven rannalla. Majoitu Albassa Puistojuhlien aikaan 8.–10.7. etuhinnoin. Mattilanniemen rauhallisista järvimaisemista kävelet Lounaispuistoon hetkessä. Vieressä sijaitsevat Alvar Aalto museo, Jyväskylän yliopiston Agora- rakennus ja muita tiedekuntia. Rantaraittia pitkin on kävelymatka Jyväskylän keskustaan.

Finlandia Hotelli Alban etuhinnat Puistojuhlien asiakkaille:

 • Yhden hengen Economy huone 80€/yö/huone
 • Kahden hengen Standard huone 99€/yö/huone
 • Yhden hengen Superior huone 99€/yö/huone
 • Saunallinen Junior Suite kahdelle 165€/huone/yö

Varaukset suoraan hotelliin P. 014 636 311 tai info(at)hotellialba.fi. Mainitse varatessasi Jyväskylän Kesän Puistojuhlat.

SISÄÄNKÄYNNIT JA SAAPUMINEN 

Puistojuhlien sisäänkäynti ja käynti VIP-alueelle sijaitsee Minna Canthin kadulla. Valmistaudu todistamaan ikäsi tapahtumaportilla.

Alle 18-vuotiaiden ja heidän seurueidensa sisäänkäynti festivaalin ikärajattomalle alueelle on Vapaudenkadun puolelta. Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien ikärajattomalle alueelle, eikä sillä pääse muulle festivaalialueelle. Puistojuhlien ikärajaton alue on kaikille festarivieraille tarkoitettu alueohjelman keskipiste. Ikärajaton alue ei ole anniskelualuetta.

Parkkipaikkoja on alueen läheisyydessä hyvin vähän. Suosittelemme, että saavut paikalle julkisilla, kävellen tai pyörällä. Saavuthan paikalle ajoissa, jotta sisäänkäynti ei ruuhkaudu. Minna Canthin katu on tapahtuman aikana suljettu liikenteeltä.

RANNEKKEET

Liput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeella voit liikkua festivaalialueella vapaasti ja myös poistua alueelta niin usein kuin haluat. Voit vaihtaa rannekkeesi ennakkoon Jyväskylän Kesän lippumyymälässä, joka on avoinna 7.–13.7. kello 12–18 osoitteessa Seminaarinkatu 13 (Kulttuuritalo Villa Rana). Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme rannekkeenvaihtoa etukäteen.

ESTEETTÖMYYS

Lounaispuisto sijaitsee mäessä, ja valitettavasti puistossa liikkuminen ei ole esteetöntä.
Jos sinulla on mukanasi avustaja, avustaja pääsee festivaalille samalla lipulla. Alueella on esteetön wc. Lounaispuistossa ei ole induktiosilmukkaa.

Jos sinulla on kysyttävää Puistojuhlien esteettömyydestä, autamme mielellämme: kesa@jyvaskylankesa.fi. Tapahtuman aikana kysymyksiin vastaa alueen henkilökuntamme.

TURVALLISUUS

Koronaviruksen vuoksi huolehdimme Puistojuhlien yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuudesta tarvittaessa erityisjärjestelyin. Tapahtuman yleisömäärää on tilanteen mukaisten säädösten linjaamalla tavalla rajattu, ja yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan tarvittaessa lisäksi katsomon järjestelyillä. Puistojuhlien henkilökunta valvoo turvaetäisyyksien noudattamista.

Ethän tule Puistojuhliin sairaana. Henkilökuntamme työskentelee ainoastaan terveenä. Esiintyjien, henkilökunnan ja yleisön turvallisuus on etusijalla, ja tapahtuma järjestetään, mikäli se on turvallista.

Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Alueella on ensiapupiste -henkilöstöä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikalle on ehdottomasti kielletty.

Alueella on erillinen tupakkapaikka. Tupakointi on kielletty lavan edustalla, katsomossa ja tapahtumatelttojen välittömässä läheisyydessä.

TAPAHTUMA-ALUEELLE EI SAA TUODA

 • lasipulloja tai tölkkejä
 • alkoholijuomia
 • avattuja sateenvarjoja
 • retkituoleja
 • lemmikkejä
 • aseita tai aseita muistuttavia esineitä, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne.
 • videokameraa tai selfiekeppiä
 • kuljetus- ja valokuvauskoptereita
 • järjestyksenvalvojaliiviä muistuttavia vaatekappaleita

 

KORONATURVALLISUUS PUISTOJUHLISSA

Puistojuhlien yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus on etusijalla. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja varmistamme osaltamme turvallisen osallistumisen festivaalin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varaudumme rajoittamaan kävijämääriä ja varmistamaan turvavälit. Tapahtuma järjestetään, mikäli se on turvallista.

Tapahtumapaikkojen henkilökunta ja opasteet muistuttavat turvaetäisyyksistä. Puistojuhlat on ulkotapahtuma, ja osallistujilla on tarvittaessa mahdollista ottaa etäisyyttä toisiinsa. Jonotusta ja ruuhkia vältetään, ja mikäli jonoja syntyy, turvaväleistä pidetään huoli.

Huolehdimme hyvästä hygieniatasosta. Tarjolla on käsidesiä sekä kertakäyttökäsineitä. Pintoja sekä käsidesipulloja puhdistetaan säännöllisesti. Puistojuhlissa on maskisuositus. Ethän tule Puistojuhliin, jos sinulla on koronaviruksen oireita. Festivaalin henkilökunta työskentelee ainoastaan terveenä.

Suosittelemme ostamaan Puistojuhlien liput ennakkoon. Tänä vuonna Puistojuhlien ovilipunmyynnissä käy vain korttimaksu. Keräämme lipunoston yhteydessä asiakkaiden yhteystiedot, jotta mahdollisessa altistumistapauksessa kaikki osallistujat saadaan tavoitettua. Ennakkoon asiakastiedot kerätään Jyväskylän Kesän ja Puistojuhlien verkkokaupassa sekä Lippupisteen toimipisteissä. Festivaalin ovilipunmyynnissä asiakkailta kirjataan ylös nimi ja puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Nämä tiedot hävitetään kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen.

Festivaalin työntekijät perehdytetään festivaalin koronaturvallisuusohjeistukseen.
Sisällä tapahtuvissa tilaisuuksissa lipunmyyntihenkilökunnalla on käytössä suojavisiirit tai maskit sekä suojahanskat. Henkilökunnallamme on maskisuositus.

Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta, ja tarvittaessa päivitämme festivaalin koronaturvallisuussuunnitelmaa.

Turvallista festivaaliosallistumista!

VALOKUVAUS JA VIDEOKUVAUS

Esitysten valokuvaaminen ja järjestelmäkameroiden tuonti alueelle on sallittu. Esitysten videokuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa.

EVÄÄT JA JUOMAT

Yhden enintään 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon tuonti alueelle on sallittu. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä. Pienten eväiden tuonti alueelle on sallittu.

Hauskaa puistojuhlintaa!